Sångarföreningen Tonikum

Är en blandad kör med varierade sånger på vår repertoar.

Repetitioner

Vi övar varje torsdag 18.00-20.30 i Södersjukhusets aula om inget annat meddelats. I huvudentrén går du rakt fram och tar hiss C till våning 6. Aulan finner du sedan till vänster.
Hitta dit

Musikalisk ledning

Anna Lindqvist är körens musikaliska och konstnärliga ledare, dirigent och pedagog som tar fram noter, bestämmer på vilket sätt sångerna ska framföras och som anpassas till körens stämmor och kompetens.

Repertoar och konserter

Många av sångerna finns i Körprisma och Julkörprisma, notböcker som kan köpas i välsorterade musikaffärer t.ex. Gottfrid Johansson i Tunnelbanehallen på T-centralen eller via Gehrmans musikförlag. Vissa texter får vi på lösblad, kören står då för kostnaden. Se även sidan Repertoar.

Vi har som regel två framföranden, konserter i entrén på Södersjukhuset. Dels en vårkonsert, och dels en julkonsert. Vi brukar också framföra det vi tränat in för våra nära och kära när vi har terminsavslutning.

Kören har samarbete med Sollentunakören.

Körinternat

Vi har som tradition att varje höst åka på ett körinternat till någon närliggande ort, övar en hel helg, inklusive fest och övernattning.

Hösten 2013 deltog nästan hela kören i Rotarys projekt Opera Fantastica.